Beyond Numbers

От експеримент към успешен бизнес: младият предприемач Татяна Миткова, съосновател на ClaimCompass

Beyond Numbers

В първия епизод за новата година Миро се срещна с Татяна Миткова, основател и управител на ClaimCompass. Докато учи право в Берлин в Татяна се запалва по предприемачеството и идеята да развива бизнес от нулата. С партньорите й - Велизар Шулев и Александър Сумин, започват работа по идеята си от три различни държави и преди 5 години създават ClaimCompass.

ClaimCompass е българска технологична компания, която се грижи хиляди пътници по целия свят да получат обезщетение от авиокомпания при закъснял, отменен или претоварен полет. Исковете за обезщетение се обработват от специален софтуер, който екипа не спира да усъвършенства. Вече могат да се похвалят с хиляди обработени иска. Стартиращата компания участва в калифорнийския акселератор 500 Startups, привлича финансиране от американските фондове за рисково инвестиране: Hustle fund, Social Capital и DH Ventures и е отличена с признания като: CESA Award 2017, Webit Award: Best Use of Digital in Travel 2017, DigitalK: Best Pitch 2017, Forbes 30 под 30. 

Татяна е вдъхновяващ млад предприемач, избрал да се върне в България и да ръководи бинеса си тук.

В епизод #16 обсъждаме ключови въпроси, с които се сблъскват основателите на стартиращи компании. Надяваме се да ви вдъхнови и да стартирате онзи проект, за който не спирате да мислите.

Приятно слушане!

 

Ако искате да научите повече за правата си, докато пътувате, или попаднете в ситуация на закъснял или отменен полет, свържете се с ClaimCompass.

 

Книгaтa, която нашият гост препоръча:

 

Ще се радваме на обратна връзка:

  • Кои са хората, които бихте искали да чуете в подкаста? - изпратете ни съобщение или оставете коментар с имената им.
  • Хареса ли ли ви този епизод? - вашето мнение е ценно за нас, ще се радваме да споделите какво според вас трябва да подобрим.

 

Свържете се с нас:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Twitter

Всички епизоди на шоуто и други интерeсни подробности може да откриете на нашия сайт: Beyond Numbers.

Next Episodes